Daily Quantitative Aptitude Questions 14th July 2017




Q:A>(Q.no: 1-10). Refer to the table and answer the given questions.

1.In 2001, 6400 candidates appeared at the exam and 40% of them qualified. In 2005 the ratio between qualified males and females was 3:5. What is the total number of female candidates who qualified in these two years?
A. 1120
B. 1220
C. 1330
D. 1150
E. None of the Above

2.In 2004, what percent of male candidates did qualify in the exam among all qualified candidates?
A. 51%
B. 61%
C. 55%
D. 56%
E. None of the Above

3.In 2002, 54% of appeared candidates did qualify. How many female candidates did qualify in the exam?
A. 280
B. 170
C. 180
D. 250
E. 240

4.In 2003, a total of 68 male candidates did qualify. What is the respective ratio between males and females who had qualified in 2003?
A. 11:25
B. 19:25
C. 17:25
D. 25:13
E. 13:19

5.What is the average number of candidates who did not qualify in the exam in the years 2003 and 2005?
A. 576
B. 556
C. 528
D. 546
E. None of the Above

6.In 2003, if the number of female qualified candidates was 70, what was the respective ratio of number of female qualified candidates and number of male qualified candidates same year?
A. 5:9
B. 7:11
C. 10:11
D. 10:13
E. 5:7

7.Number of appeared candidates increased by 20% from 2002 to 2006. If 25% of the appeared candidates qualified in 2006, what was the number of qualified candidates in 2006?
A. 205
B. 225
C. 245
D. 240
E. 230

8.If the average number of qualified candidates in 2002 and 2005 was 433, what percent of appeared candidates qualified in the competitive exam in 2002?
A. 60%
B. 75%
C. 45%
D. 70%
E. 50%

9.In 2004, if the difference between number of male qualified candidates and number of female qualified candidates was 120, what was the number of appeared candidates in 2004?
A. 840
B. 800
C. 660
D. 600
E. 720

10.In 2001, the respective ratio of number of appeared candidates to qualified candidates was 5:2. Number of female candidates qualified in 2001 constitutes what percent of the number of appeared candidates in the same year?
A. 15%
B. 25%
C. 125%
D. 20%
E. Can not be determined

Answers:

1.B
2.B
3.C
4.C
5.C
6.E
7.B
8.A
9.B
10.A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *